Hulp na het overlijden van je partner
Deze pagina
Met NHG is vaak meer mogelijk
Het overlijden van je partner is een emotionele en zware gebeurtenis. Er breekt een moeilijke periode aan. Je moet veel regelen en lastige beslissingen nemen. Je vraagt je misschien af of je in je huis kunt blijven wonen. En wat dit voor je hypotheek betekent. Met een hypotheek met NHG kun je vertrouwen op een vangnet als je partner komt te overlijden.
- De hypotheekadviseur kijkt of je de maandlasten kunt dragen.
- Bij verkoop met verlies, kunnen we de schuld die overblijft kwijtschelden.
Neem bij overlijden van je partner contact op met je hypotheekadviseur voor goed advies.
Zo werkt het
-
Ben je erfgenaam en erf je het huis en de hypotheek? Dan blijft er nog één onderdeel over: de financiering van de hypotheek. Als het huis nog niet afbetaald is, komen de volledige lasten op jouw schouders terecht.
-
Je hypotheekadviseur helpt je om te bepalen of je voldoende financiële middelen hebt om de maandlasten te dragen. Zo ja, dan kun je de hypotheek op jouw naam laten zetten.
-
Zijn de maandlasten te hoog voor je? Dan zoekt de hypotheekadviseur naar een goede oplossing. Voorbeelden zijn een deel van de hypotheek aanpassen naar aflossingsvrij, de looptijd verlengen of de rente aanpassen.
-
Is verkoop toch nodig en is de opbrengst lager dan het hypotheekbedrag? Dan ontstaat een restschuld. Deze kunnen we kwijtschelden. Je hoeft de schuld dan niet meer te betalen.
Nog geen hypotheek met NHG?
Met een hypotheek met NHG weet je zeker dat deze hypotheek past bij je inkomen. Zo leen je nooit te veel. Ook kun je hulp krijgen als je de hypotheek (tijdelijk) niet kunt betalen. Maar dat is niet het enige.