Verruiming op LTV bij aankoop bestaande woning
Deze pagina
Bekijk hieronder welke verruiming op LTV mogelijk is voor jouw klant. De rekenvoorbeelden laten zien wat dit in de praktijk betekent.
Rekenvoorbeelden
Kijk op de lijst welke geldverstrekkers deelnemen aan het Energiebespaarbudget en het beleid dat zij voeren over de verruimde financieringsmogelijkheden.
Ontdek de handige online rekenhulp
Wil je snel weten hoeveel je klant (extra) kan lenen voor energiebesparende maatregelen? Maak dan gebruik van onze online rekenhulp.
Veelgestelde vragen
Tellen de lasten van een huurketel, warmtepomp-lease en/of zonnepanelen-lease mee als financieringslast?
Hoe hoog is de maximale lening bij een hybride taxatie i.c.m. verbouwing en/of Energie Besparende Voorzieningen (EBV)?
Het is niet mogelijk meer te lenen dan de NHG-grens. De financiering mag ook niet hoger zijn dan 90% van de marktwaarde uit de hybride taxatie.
Daarnaast moet je rekening houden met de benodigde kosten.
- Dit is bij aankoop: De laagste van koopsom of getaxeerde marktwaarde en de som van de investering, verbouwing en/of EBV (beide in depot) mag in totaal maximaal 90% van de marktwaarde van de woning bedragen.
- Bij oversluiten of verhoging: de som van de huidige hypotheek + bedrag verbouwing en/of EBV (beide in depot) mag maximaal 90% van de marktwaarde van de woning voor aanpassingen bedragen.
Wat is de maximale termijn voor het doorgeven van de energiebesparende maatregelen die mijn klant wil betalen via het Energiebespaarbudget?
De hoogte van het Energiebespaarbudget moet opgegeven worden bij de hypotheekaanvraag. Specificatie van exacte uitgaven of maatregelen is hierbij niet nodig. Bij het declareren van kosten zal aan de geldverstrekker doorgegeven worden dat deze bestemd is voor het Energiebespaarbudget, zodat de gelden hieruit onttrokken kunnen worden. De geldverstrekker bepaalt de looptijd van het Energiebespaarbudget.