Dit kunnen we voor jou doen
Wijzigen met NHG
Een vangnet waar je op kunt vertrouwen
Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat hij bij je inkomen past. Je kunt NHG afsluiten bij de aankoop van een huis, voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen.
Als je hypotheek niet meer kunt betalen door een ingrijpende verandering in je leven, zoals het overlijden van je partner of een relatiebreuk, biedt NHG je een vangnet waarop je kunt vertrouwen.
NHG actueel
Kwijtscheldingsbeleid NHG: een nieuwe start, zelfs in lastige omstandigheden
Nieuwsbericht - 24 dec. 2024 Bij NHG maken we het voor consumenten eenvoudiger om een nieuwe start te maken, door in specifieke situaties een restschuld na verkoop kwijt te schelden.
NHG-grens stijgt naar € 450.000 in 2025, provisie daalt naar 0,4%
borgstelling NHG Persbericht - 21 okt. 2024 De grens waarop een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) kan worden afgesloten stijgt vanaf 1 januari 2025 naar €450.000. Daarnaast gaat de borgtochtprovisie, het eenmalige bedrag dat iemand voor een hypotheek met NHG betaalt, omlaag naar 0,4%. Hierdoor kunnen meer consumenten in financieel kwetsbare situaties profiteren van de voordelen van NHG, zoals een veiligere financiële positie en een lagere rente.
1 op 3 starters ziet flexwoningen zitten
Nieuwsbericht - 14 okt. 2024 Uit cijfers van CBS blijkt dat er tot en met augustus zo’n 43.600 woningen bijgebouwd zijn. Niet genoeg voor de gevraagde 100.000 woningen per jaar. Woningschaarste blijft dus nog wel even. NHG vindt het belangrijk dat er meer betaalbare koopwoningen gebouwd worden en dat dit op korte termijn gebeurt. We geloven dat flexwoningen, gebouwd op grond met een tijdelijke woonbestemming, hieraan een bijdrage kunnen leveren. 1 op de 3 starters ziet flexwoningen wel zitten. Wat betekent dit voor NHG?
Veelgestelde vragen
Wat houdt NHG aan als AOW leeftijd?
NHG kijkt naar de wettelijke AOW leeftijd.
Wat is het Energiebespaarbudget?
Wanneer je klant energiebesparende maatregelen wil treffen, maar nog niet precies weet welke, kun je voor je klant het Energiebespaarbudget aanvragen. Je mag tot 6% boven de waarde van de woning vóór uitvoering van de maatregelen financieren.
Het grote voordeel? Er is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig. Door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget stelt je klant de financiering van erkende energiebesparende maatregelen van zijn huis veilig. Maar hoeft hij niet meteen al te beslissen wat hij wil (laten) doen. Hierdoor kan je klant eerst zijn hypotheek regelen en daarna nadenken over welke maatregelen voor zijn huis het meest zinvol zijn. Ook heeft je klant dan voldoende tijd voor een advies op maat van een energieadviseur.
Klik hier voor meer informatie.
Wat dient er met een ontstane restschuld te gebeuren in de periode tussen de verkoop van de eerste woning en de aankoop van de tweede woning?
In deze periode dient de restschuld te worden geparkeerd. Om de toegankelijkheid van de regeling niet te beperken stelt NHG geen voorwaarden aan de manier waarop de restschuld wordt geparkeerd. Het kan wel zijn dat een geldverstrekker hiervoor bepaalde voorwaarden hanteert.
De betreffende geldverstrekker dient zodra de eerste woning is verkocht aan NHG de melding ‘potentieel verlies’ door te geven (d.m.v. Mutatieformulier bestaande Garantie). Tevens dient bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek met NHG te worden vermeld dat het gaat om een hypotheek inclusief een restschuld.